Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Curs: Demonii. Analiza arhetipurilor revoluționare PDF Imprimare Email
Ce citim
Scris de Ninel Ganea   
Miercuri, 20 Septembrie 2017 12:21
demonii_curs_1(Comentariu pe marginea romanului lui Dostoievski și a patru figuri revoluționare: Buonarroti, Neceaev, Bolivar și Bălcescu)

Cursul debutează cu o discuție asupra romanului lui Dostoievski, „Demonii”, în calitate de text indispensabil pentru a înțelege originile și dinamica fenomenului revoluționar (nihilist) modern.

Comentariul va ținti atât contextul istoric specific în care apare scrierea (Rusia secolului XIX), cât și amplitudinea politică generală a romanului, cu o varietate remarcabilă de tipuri revoluționare .

Pe baza acestui text, vom trece ulterior la evocarea unor personaje istorice relativ diverse din marea familie a revoluțiilor moderne. De la organizatorul „profesionist” Buonarroti, la nihilistul-demonic Neceaev, până la romanticii, dar nu mai puțin inocenții, Bolivar și Bălcescu, vom decela legăturile, ideologia, ocultismul și proiectele politice utopice puse în mișcare de revoluționarii secolului XIX, precum și răsfrângerile acestor maladii în modernitatea noastră.

Desfășurare

10 Octombrie – Demonii

17 Octombrie  – Demonii

24 Ocombrie – Fillipo Buonarroti

31 Octombrie – Serghei Neceaev

7 Noiembrie – Simon Bolivar

14 Noiembrie – Nicolae Bălcescu

Numărul minim de participanți – cinci, numărul maxim de participanți – cincisprezece.

Cursul poate fi urmărit și online pe youtube (cu link dedicat ce se transmite înainte de începerea cursului). Pe parcursul cursului puteți să adresați întrebări lectorului prin intermediul chat-ului dedicat. Cursul este disponbil participanților pe youtube 2 săptămâni pentru revizionare.

Studenții beneficiază de o reducere de 20% (preț curs 280 RON) folosing cuponul de reducere ”Dostoievski”.

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner