Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Lasati-va de scoala si apucati-va invatat! PDF Imprimare Email
Economie
Scris de Adrian Mosoianu   
Luni, 30 Mai 2011 11:19

Motto: „I have never let my schooling interfere with my education” - Mark Twain

„Educatia din universitati este lipsita de rigoare academica”.

Afirmatia de mai sus ar putea parea un truism si, intr-adevar, nu ar avea nimic special daca nu ar apartine unui tanar de 19 ani, care a decis (cu sprijinul parintilor) sa abandoneze scoala la varsta de 10 ani, dupa ce a constatat ca nu invata nimic acolo.

Acum, el si alti 19 colegi de generatie cu profiluri asemanatoare tocmai au primit cate o bursa privata de 100.000 de dolari fie pentru a se lasa de scoala, fie pentru a ramane in afara sistemului institutional oficial de educatie si a-si urma proiectele proprii. Merita studiate si urmarite indeaproape proiectele antreprenoriale, de cercetare sau educationale ale tinerilor „evadati” din scoala. Nimic asemanator cu cautarea „particulei lui Dumnezeu” pe bani publici.

 

Cateva exemple:

- crearea si dezvoltarea de instrumente de cercetare stiintifica accesibile ca pret;

- crearea si dezvoltarea de tehnologii comunicationale care sa permita membrilor comunitatilor sa se autoguverneze si sa-si rezolve singuri problemele, prin cooperare, in afara institutiilor de stat;

- dezvoltarea de metode de protectie a bunastarii individuale fata de efectele devastatoare ale inflatiei;

- dezvoltarea de surse de energie alternativa accesibile ca pret si care sa sporeasca autonomia indivizilor si familiilor (nu de dragul propagandei si interventionismului verde);

- dezvoltarea de tehnologii spatiale care sa permita extractia de minerale utile din asteroizi, comete si alte corpuri ceresti.

P.S. Exista diferente intre homeschooling si unschooling. Totusi, conceptul de unschooling nu are nimic de a face cu ideologia pretinsei „eliberari” a copilului de sub „tirania” modelului parental (care echivaleaza, de fapt, cu un abandon al copilului de catre parinti, lasat prada vulnerabila lumii exterioare si „reeducarii” din scolile publice). Mai multe detalii, aici. Nu exista retete universale. Si „mamele chinezoaice” pot fi un raspuns.

P.P.S. Imperiul monopolului de stat asupra educatiei contraataca agresiv.

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner