Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Cand se lasa seara peste Bucuresti PDF Imprimare Email
Saptamana in bucati
Scris de Ninel Ganea   
Vineri, 06 Februarie 2015 01:04

bucuresti-noapteaStatul de drept din Romania incepe sa semene tot mai mult a democratie populara. Ceva schimbari au avut loc, iar dubele nu apar noaptea, ci in plina zi, escortate de echipe jurnalistice doritoare de adevar. Inca se poate scrie, inca se poate vorbi liber, dar lumea devine speriata sau apatica. Bineinteles ca fiecare individ acuzat este vinovat dupa litera legii, dar nu exista o modalitate mai rapida de a expedia discutia. Zelul justitiar a facut sa se redeschida dosare vechi de 25 de ani, insa e greu de vazut aici cine stie ce intentie serioasa. In ritmul asta, am putea vedea reluarea proceselor lui Iuliu Maniu si Lucretiu Patrascanu. Decat sa discutam despre securitatea din prezent, mai bine sa ne concentram pe ce au facut la mineriade. In Bucuresti, dezolarea cuprinde orasul, iar micile afaceri isi pierd clientii obisnuiti. Nu conteaza. Orice dubiu am avea trebuie sa ne reamintim ca ambasadele occidentale si societatea civila finantata de aceleasi ambasade ne-au asigurat ca traim intr-un stat de drept, iar justitia funcioneaza excelent.

 

 

Ai nostri moldoveni din Ucraina si-au ars ordinele de mobilizare expediate din SUA via Kiev. Veniti sa ia cu arcanul bravi soldati antitotalitarism, antiputinism si prodemocratie liberala, portareii regimului fantoma s-au trezit cu o revolta ad hoc, din care au scapat nevatamati. Situatia s-a repetat in mai multe regiuni si nu doar cu romani, semn ca pasiunile belicoase mocnesc intens in alte parti, oricum nu in Ucraina. Mocnesc, de pilda, in Romania, unde multi aparatori ai statului de drept si ai unei ordini internationale guvernate de ucazurile anglo-saxone doresc conflict cat mai rapid si cat mai violent. La fel si in Anglia, unde Timothy Garton Ash, feroce aparator al democratiei de la catedra din Oxford, ar dori nici mai mult, nici mai puţin decat inceperea unui nou razboi mondial. Sigur ca nu il veti vedea nici pe el, nici pe altii luptand cu pusca in mana la Mariupol sau Lugansk, dar oamenii incearca sa vanda ideea pentru racani. Care racani nu mai stiu cum sa dea bir cu fugitii din calea razbelului pentru democratie, in pofida spectrului de cosmar zugravit de propagandisti.

 

In orasul iubirii a avut loc forumul UNESCO pentru educatie globala. N-ar fi nimic interesant de notat, daca in toate aceste intalniri obositoare pentru oamenii sanatosi la cap nu s-ar discuta politicile care urmeaza sa influenteze intim viata fiecarui copil. Asa ca la Paris s-a discutat despre educatie, despre nevoia unor noi “skill-uri”, depre “dezvoltarea unor noi valori (!!!)” si alte teme sforaitoare, dar subiectul central a fost, de fapt, transformarea programelor scolare. Directia spre care trebuie dirijate scolile trebuie sa faca elevii constienti ca sunt “cetateni globali’, ca e nevoie de “justitie sociala”, ca avem prea multa “incalzire globala”, si prea putin “feminism”. Asadar, in loc sa invete despre traditiile locului din care provin si despre trivium, copiii vor ingurgita fantezii New Age pentru a deveni la sfarsitul educatiei, vorba vine, niste buni cetateni globali. Surprize neplacute nu pot aparea in cazul UNESCO decat pentru cei care nu stiu nimic despre organizatie. Suficient sa spunem ca dintr-un Huxley e greu sa iasa ceva bun.

 

Presa americana a difuzat o informatie obtinuta de la un suspect, care acuza familia regala din Arabia Saudita de implicare in atentatele de la 11 septembrie. De asemenea, in ultimele luni au inceput sa apara din ce in ce mai multe marturii, inclusiv clipuri virale pe Facebook, cu privire la incalcarea drepturilor omului in Golf. In trecut, ambele subiecte au fost detaliate in extenso de media alternativa, dar abia acum au fost descoperite de canalele mainstream, care oricum le aveau in sertare. De pilda, inca din 2002, raportul de ancheta al Congresului privind atentatele asupra „turnurilor gemene” avea ipsa 28 de pagini, care detaliau conexiunile dintre sauditi si „teroristi”. Dar motivul pentru care brusc presa anglo-saxona a descoperit dictatura din Arabia Saudita are legatura cu apropierea tot mai mare dintre familia regala si China. Beijingul a vandut recent mai multe rachete balistice catre guvernul de la Riad, dupa ce, in 2012, cele doua tari au semnat un acord pentru cooperare in energie nucleara, in timp ce vanzarile de petrol catre est au sporit.

 

Un judecator din Marea Britanie a decis ca o mama a sase copii sa fie sterilizata, deoarece are probleme de sanatate si o noua sarcina i-ar putea pune in pericol viata. Oficialii au recunoscut ca masura este extraordinara, dar au decis ca trebuia facut ceva pentru ca viata femeii sa nu fie curmata. Judecatorul a precizat pentru autoritatile competente: „luati (femeia-n.r) de acasa si pregatiti pasii necesari procedurii de sterilizare”, nu inainte de a spune ca masura nu are de-a face cu eugenia. Daca luam in calcul si isteria provaccin, avem o desfasurare a filozofiei paternalist-evolutioniste in toata splendoarea, in care statul, prin birocrati angelici, decide sa ne faca „binele” cu forta. pentru a ne salva de eventuale greseli. Eugenia nu a disparut niciodata dintre noi, doar si-a schimbat denumirea in „Consiliul pentru Populatie”, „Clubul de la Roma” sau „Planned Parenthood”.

Foto: Cristi Dumitriu
Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner