Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

"Biserica Ortodoxă" pregătește îmbrățișarea diversității PDF Imprimare Email
Saptamana in bucati
Scris de Ninel Ganea   
Sâmbătă, 14 Martie 2015 09:03

zizioulasMitropolitul Ambrosie al Bisericii Ortodoxe Finlandeze a organizat recent, sub auspiciile diocezei Helsinki, un seminar pe tema căsătoriei, la care a luat parte și Arhimandritul grec John Panteleimon Manoussakis. Acesta a declarat că "atunci când celibatul preoţilor a fost abolit de Reformă, acela a fost primul pas în direcţia scopului spre care ne îndreptăm astăzi, şi anume acordarea statului de căsătoriţi cuplurilor homosexuale". Dacă despre Ambrozie, care susţine "drepturile" homosexuale, ecumenismul cel mai vulgar şi hirotonirea femeilor, se ştia ce hram poartă, vocea unui prelat ortodox relativ însemnat reprezintă un nou semnal despre semnele timpului.  Acum este adevărat că ecumenismul de tipul celui profeţit de Manoussakis merge de minune cu relativismul sexual şi este de aşteptat să apară un număr tot mai mare de prelaţi deschişi la progres. Ioannis Ziziulas, Mitropolit de Pergamum şi unui dintre cei mai respectaţi teologi ortodocşi contemporani, a susţinut recent cauza homosexualităţii, într-un seminar de discuţii la Geneva, şi a reuşit cooptarea mai multor ierarhi importanţi în adoptarea unui document împotriva "discriminării". În fond, biserica oficială nu pare a cădea decât prin prăbuşirea din interior, oricâţi activişti plătiţi şi-ar sufleca mânecile să dea cu ciocanul în ziduri.

Fraudele care implică fonduri europene vor fi anchetate de procurori ai organismelor comunitare. În acest sens, Parlamentul European a înfiinţat un Parchet cu jurisdicţie în 25 de state membre, după ce a fost votat fără probleme de comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne. Raportorul PE pentru regulamentul aferent a fost Monica Macovei, care a declarat că "această nouă instituţie europeană este răspunsul pe care îl dăm la ineficienţa pedepsirii şi recuperării fraudelor cu bani europeni".  Tot Macovei a adăugat că procurorii "nu trebuie numiţi politic". Putem dormi liniştiţi acum...Dar problema substanţială rămâne şubrezirea pe zi ce trece a suveranităţii naţionale. Nu se poate repeta suficient de des: fiecare delegare a responsabilităţilor juridice, politice, fiscale şi monetare spre autorităţi "globale" reprezintă un drum spre servitute. Altfel, în perspectivă, se poate face o constatare amară şi despre acest efect secundar, puţin analizat, al fondurilor europene.

În aceeaşi ordine de idei, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene a susţinut, săptămâna aceasta, necesitatea organizării unei armate europene, independente de NATO, pentru a putea "face faţă provocărilor" ruseşti, dar nu numai. Obiectivul îl reprezintă tot centralizarea accelerată, indiferent de pretextul avansat. La începutul lunii februarie, de pildă, Comisia Europeană a anunţat finanţarea cu zece milioane de euro a unui serial poliţist de televiziune, care să sublinieze unitatea continentului, depăşirea barierelor sau particularităţilor naţionale. Din fericire, ideea lui Juncker nu este îmbrăţişată de toată lumea. Guvernul britanic, printr-un purtător de cuvânt, s-a distanţat de proiect; pe de altă parte, ministrul german al apărării a declarat că mai devreme sau mai târziu se va ajunge inevitabil la acest lucru. Se poate specula în voie pe tema unei fracturi între Germania (vezi, de exemplu, un articol foarte recent şi foarte critic la adresa NATO publicat în Der Spiegel) și blocul anglo-saxon, însă mai toate alternativele geopolitice aflate pe masă în acest moment arată destul de îndoielnic.

Păpuşa Barbie va cunoaşte o îmbunătăţire printr-o funcţie care îi va permite să poarte conversaţii şi să înregistreze discuţiile private pe care le au copiii. Potrivit companiei producătoare, modelul "hi-tech" a apărut ca urmare a solicitărilor venite din partea fetiţelor care doreau să poată vorbi cu Barbie. Firma s-a conformat şi a introdus în burta păpuşilor un sistem de conectare wi-fi plus un microfon prin care conversaţiile sunt transmise către servere iar apoi stocate, spun producătorii, pentru doi ani. Recent, Samsung a anunţat că noile televizoare inteligente înregistrează conversaţiile purtate, aşa că profeţiile lui Orwell devin desuete, pe zi ce trece. Cât despre păpuşi, probabil că între Barbie şi Elsa, cea mai bună alegere ar fi o păpuşă de cârpă. Măcar ai siguranţa că nu te reclamă la poliţie.

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner