Curs de Supraviețuire Ortodoxă

curs

Blogroll

Legea e lege PDF Imprimare Email
Saptamana in bucati
Scris de Ninel Ganea   
Vineri, 03 Aprilie 2015 11:41

la_legge2În pofida unei competiții acerbe, olimpiada națională de rusofobie pare a fi câștigată de Monica Macovei. Europarlamentarul a comentat săptămâna aceasta declarațiile neinspirate ale ambasadorului rus la București, și a cerut ca acesta să fie rechemat la Moscova, deoarece românii “sunt insultați și intimidați de reprezentantul lui Putin la București”. Nu știu câți români s-au simțit jigniți, dar e cert că ăsta e ultimul criteriu pentru a condamna o acțiune în gândirea doamnei Macovei. În altă ordine de idei, doamna Macovei a recomandat românilor să picheteze sediul ANAF, să iasă în stradă, să protesteze împotriva controalelor declanșate de Fisc, deoarece ANAF ar trebui să lupte cu marii evazioniști, nu cu buticarii și tarabagii. Argumentul nu ține deoarece după urma marilor evazioniști trăiesc o mulțime de buticari, tarabagii și afaceri de familie. Nu ține, mai ales dacă ne gândim și la intransigența legalistă exhibată de-a lungul timpului de doamna Macovei. Or vrem justiție în toată splendoarea, or nu mai vrem. Nu merge cu jumătăți de măsură. Vrem o țară ca afară, cu oameni corecți care să muncească pentru a-și plăti toate contribuțiile la stat. Că nu e plăcut să ți se închidă prăvălia pentru diferențe mici în contabilitate, e de înteles. Dar, din cele mai profunde izvoare de înțelepciune politică modernă, aflăm că unde e lege, nu e tocmeală, iar evaziunea fiscală un atentat la siguranța națională. Așă că de ce ar trebui să stea lucrurile altfel pentru micii întreprinzători? În fine, nu e nicio problemă ezoterică aici. Taxele, impozitele și reglementările din România strivesc orice afacere, așa că singurele modalități de supraviețuire sunt coruperea statului și evitarea pe cât posibil a obligațiilor financiare. Însă despre reducerea taxelor, vorbesc doar câțiva economiști nefrecventabili și FMI, care consideră că ar pune în pericol disciplina fiscală.

Parlamentul a eliminat limita de 3000 de militari americani care se pot afla la un moment dat pe teritoriul României. Deși românii i-au așteptat să vină acum aproape 60 de ani, yankeii și-au făcut apariția mai discret și mai târziu. Decizia este simbolică și consfințește o adeziune construită prin manipularea fricii (de Rusia și terorism) și fluturarea beneficiilor provenite din capitalism. În realitate, nu e nici capitalism, nici securitate, ci doar obediența, servilismul și oportunismul tipic românești pliate recent pe un regim inchizitorial-colonialist. A nu se înțelege de aici în vreun fel că Rusia lui Putin ar fi soluția. Nici vorbă. Dezbaterea locală, câtă e, se poartă în termenii opozițiilor binare, iar orice încercare de a depăși antitezele comode te aruncă sub etichetele utopismului.

O carte de cântece neoficiale folosită din anul 2012 de US Air Force conține versuri care elogiază pedofilia, violurile și homosexualitatea. Cartea a fost adusă drept probă într-un proces intentat de o femeie, fost sergent în trupele aeriene, victimă a unui abuz sexual din partea unui coleg. Melodiile sunt adaptări după șlagăre internaționale, dar cu textul modificat în direcția unor experiențe sexuale extreme. Un cântec este, chiar, însoțit de precizarea “doar pentru cei câțiva cu adevărat bolnavi”. Anul trecut, s-au înregistrat aproximativ 6000 de victime sexuale în armata SUA, în creștere cu opt procente față de 2013, conform unui studiu.


Printre nenumăratele cauze minunate și filme precum “Aferim”, George Soros , autorul unui eseu intitulat “Reflecții asupra morții în America”, susține și introducerea sinuciderilor asistate. Rețeta e clasică. Sponsorizarea unor ong-uri care au drept sarcină să schimbe opinia publică pentru a da senzația de mișcare crescută de la firul ierbii, și a face mai ușoară legalizarea unor practici aflate în contradicție cu legile naturale și tradițiile locului. De la homosexualitate la sinucideri asistate și avort, scenariul nu s-a schimbat. Pentru România, rămâne antologică și definitorie formarea Grupului de Dialog Special, clubul de elită al intelectualilor locali, sub auspiciile acestui filantrop al răului. După cum remarca undeva Sanda Stolojan “scopul intemeierii Grupului pentru Dialog Social acesta este: sa serveasca drept motor noii mentalitati".

Consensul oficial legat de încălzirea globală se fisurează pe zi ce trece, chiar dacă vedetele pop se dau de ceasul morții de grija Naturii și a răului produs de om. Cercetătorii de la Institul de Meteorologie Max Planck din Germania au descoperit că emisiile de dioxid de carbon provoacă mult mai puțină căldură decât este estimat în modelele oficiale. Cu alte cuvinte, studiul elimină posibilitatea scenariilor catastrofale vânturate de Casandrele verzi, dar și temeiul pe baza cărora sunt introduse o sumedenie de reglementări și impozite ecologice. Se va schimba ceva în urma acestui studiu? Puțin probabil, deoarece trăim într-o cultură a pr-ului și a dependenței intelectuale.

Liderul socialiștilor britanici dorește ca în viitoarele serii James Bond rolul agentului 007 să fie deținut de o femeie. Potrivit lui Ed Miliband, trebuie să mergem în ritmul timpurilor, să fim egali în tot și în toate și așa mai departe. Filmul, ca de altfel, întreaga serie provine oricum dintr-o imaginație ocultă, așa că eventualele alterări feministe nu ar strica vreo capodoperă. Poate doar să dezamăgească fanii culturii de consum. Însă este simptomatică și neliniștitoare mentalitatea progresivistă (comunistă) când trece la fapte: abolește prin ucaz diferențele, disticțiile, persoanele. Nu rămâne decât o masă amorfă de zombie.

 

 

 

Share/Save/Bookmark
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Joomla 1.5 templates free, site hosting business.

Caută

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner

Recomandam

Banner